Persoana care se afla in spatele acestor reproduceri din lemn deosebite, este Dl. Dragomir Gheorghe din Sibiu. Cu o pasiune pentru miniaturi si cu o atentie deosebita la detalii, reuseste sa creeze adevarate opere de arta unicat.
Utilizand atat unelte specifice cat si unelte manufacturate de el, placajul din lemn de Tei sau Fag se transforma fie in etrava unui galion din secolul al XVII-lea fie in acoperisul celebrului Turn al Sfatului din Sibiu. Acele cu gamalie devin piroanele de prindere a “scandurilor” de pe puntea unei corabii iar din papiota de ata, se fauresc detaliatele scari de catarg.
“Munca de chinez batran” cum ii place D-lui Dragomir sa o numeasca e facuta din placere reusind sa creeze o colectie de peste 100 de exemplare din diverse domenii:
-Monumente din Sibiu – Fiind un veritabil sibian, Dl. Dragomir a studiat cu atentie atractile turistice din oras si a creat miniaturi detaliate precum Turnul Sfatului, Ansamblul fortificat cu Turnurile Dulgherilor si al Olarilor, etc.
-Monumente arhitecturale – faruri de navigatie care au lumina pulsatorie, ansambluri de creatii cum sunt cele a lui Brancuri (Poarta Sarutului si Coloana infinitului) sau obeliscuri remarcate in calatorii, sunt reproduse cu atentie.
-Turnuri Celebre – Turnul inclinat din Pisa, sau dificilul Turn Eiffel din Paris vin sa reintregeasca colectia de monumente creata de Dl. Dragomir. Un element deosebit este ansambul fostelor Turnuri Gemene din World Trade Center /New York. Acesta este dotat cu lumina interioara, transformand acest impunator model de peste 85 cm inaltime intr-o originala lampa de veghe.
-Corabiile – au fost intotdeauna febletea D-lui Dragomir care a facut armata la marina. Aici a invatat functionalitatea tuturor componentelor, atat a ambarcatiunilor moderne cat si a celor vechi, astfel ca fiecare model in miniatura este construit cu dedicatie si cunostinte.
-Care, unelte si fantani traditionale – sunt inspirate din modelele reale de la satele romanesti. Aceste au fost studiate cu atentie iar miniaturile detin pana si cele mai mici detalii functionale: lanturi, osii, roti, arcuri, etc.
-Case si Biserici – reproduse dupa cladirile originale au fost create cu pasiune. Dl. Dragomir a creat o serie de reproduceri, iar o parte dintre ele au fost daruite:
-O casa traditionala din Satul Sibiel/Judetul Sibiu a fost daruita proprietarului acesteia.-Biserica din Satul Vurpar/Judetul Sibiu a fost daruita Preotului Marin, care slujeste in satul respectiv.
De asemenea, Dl. Dragomir reproduce si cladiri la cerere, din poze sau din studiul local. Astfel au fost create in miniatura mai multe case din Sibiu sau din sate limitrofe (Amnas, Boita, etc).
Site-ul inminiatura.ro a fost creat pentru ca si dumneavoastra sa puteti impartasi din aceasta pasiune.
Fie ca achizitionati un astfel de model pentru a-l integra in designul interior al locuintei dumneavoastra sau doriti sa faceti un cadou deosebit cuiva important din viata dumneavoastra, inminiatura.ro va ofera cele mai impresionante creatii.